WTAF?
A little snow

Hellooooooo

Yes, I was about to leave the computer and not post today.  Well, what happened? So, as I said I wrote up a big post two days ago and then didn't post it or save it to draft. D'oh!  It was about a comedy of errors when I was getting my old iPhoto files from the old Macbook to the MacBook Pro.  It took FOUR tries.  I networked the Macs to move the file over. The first attempt, my dumb ass restarted the Macbook.  On the second attempt the internet went out.  The third attempt, it was almost done (as it was the first time) and I noticed the MacBook wasn't charging.  What did I do? I pulled the cord out to re-seat it.  Guess what? No percentage on the battery.  I had to start over for the fourth time.  Sigh. I finally got the file moved over and got it all set up.  I had everything back to the way I wanted it. I was happy. I was still working with the 'dead' drive to try and get it to connect  Well, I foolishly restarted and tried to reset the PRAM.  Guess what?  I got the same exact error from the weekend.  I put the drive that I had the Catalina backup. I got hooked up.  I was able to access the files on the corrupt drive but couldn't get it to boot. I moved the files to the external drive (the one my friend lent me) and then I erased the internal disk and did a clone of the drive.  I then unhooked the external and booted it.  It worked. Phew. Now I just needed to get Big Sur back. That took WAY longer than it should have but I finally got it back.  So I spent a lot of time yesterday getting things back up to speed.  I finally finished up today and got everything as it should be.  If I could get that first external drive to work, that would be great. I STILL haven't heard from support! :(  I went to clone the drive with Big Sur on it to the drive I bought for the 13" MacBook Pro (I haven't used it yet because I still need a hard drive cable.) I figured I'd clone the drive on that and see if it was okay. I put it on the 13" MBP and nothing  I get that circle with a slash.  I am not going to worry about that for now. I have this one working and now I know exactly what caused both 'crashes'  I will NEVER try to reset the PRAM. AHHH!

So, as of now, I have a working computer with all my stuff.  I just need to download a few programs that I just remembered I don't have on here.  I had to do that iPhoto transfer again today. This time it only took ONE try! Whee! lol So, here is your update.  I hope you enjoyed it. I'm going to take a nice break from my computer.  My pretty snap-on case came for it today.  I'll try to remember to take a picture tomorrow.  I ordered it from China on the 3rd and it got here today. Not bad at all!  I

 

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)